Cerazette

U bent hier

De pil Cerazette is een minipil. Deze anticonceptiepil bevat niet het hormoon oestrogeen maar alleen het progestageen desogestrel. De pil komt in een strip met daarin 28 anticonceptiepillen, waarvan elke pil 75 mcg bevat.

Bij de Cerazette pil is geen stopweek wat bij andere anticonceptiepillen vaak wel het geval is. Dit betekend dus dat je nadat de strip van 28 pillen op is, gewoon begint aan de volgende strip. Hierdoor zul je minder snel uit het ritme raken, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

De pil Cerazette is ontwikkeld door Organon. Zei hebben deze anticonceptiepil speciaal ontwikkeld voor de vrouw welke niet tegen oestrogeen kunnen of dit niet mogen. Dit is vaak het geval wanneer je borstvoeding geeft.

Ondanks dat deze anticonceptiepil slechts één hormoon bevat, biedt deze wel dezelfde bescherming als andere anticonceptiepillen.

Cerazette bijwerkingen

 • Doorbraakbloedingen (spotting) / Onregelmatig bloedverlies.
  Bijna de helft van de vrouwen die de minipil gebruikt heeft last van onregelmatig bloedverlies. De Cerazette pil blijft betrouwbaar als je tenminste de pil op tijd hebt ingenomen. Als je hier last van hebt neem dan contact op met de huisarts.
 • Geen menstruatie.
  1 op de 5 vrouwen die de Cerazette pil gebruikt merkt dat de bloeding verminderd en soms ook wegblijft. Wanneer je één keer geen menstruatie hebt is dat niet erg en kun je gewoon de Cerazette pil blijven innemen. Als de menstruatie vaker wegblijft, doe dan een zwangerschapstest.
 • Misselijkheid, gevoelige / opgezette borsten.
  Deze bijwerkingen gaan meestal na 3 maanden weer over, mocht dat niet zo zijn dan kan een andere pil meer geschikt zijn voor jou.
 • Vasthouden van vocht.
  Dit kan zorgen voor een gewichtstoename, het vocht blijf je vaak in de enkels en voeten vasthouden. De bloeddruk kan stijgen door dit gewichtstoename maar dit is vaak niet zo ernstig dat je met de cerazette pil moet stoppen.
 • Hoofdpijn en / of migraine.
  Deze bijwerkingen horen met drie maanden over te gaan. Als dit niet zo is dan kan een andere anticonceptiepil beter geschikt zijn voor jou.
offerId: 
27220

Cerazette feiten en weetjes

Aantal tabletten / strips: 
3 strips met 28 tabletten
Producent: 
N.V. Organon
In nederland sinds: 
2000
Progestageen: 
75mcg
Soort pil: 
Minipil

Cerazette kopen en vergoeding

Cerazette kopen doet u via de Dokteronline.nl website. Op die website kunt u gemakkelijk de Cerazette pil kopen. Een huisarts neemt vervolgens contact met u op per mail. In deze mail treft u een vragenlijst aan, door deze vragenlijst kan de huisarts beslissen of u de Cerazette pil kunt kopen. Vervolgens kunt u contact opnemen met uw verzekeraar, hoewel dit niet verplicht is.
Cerazette
3 strips met 28 tabletten In voorraad
De pil Cerazette is een minipil. Deze anticonceptiepil bevat niet het hormoon oestrogeen maar alleen het progestageen desogestrel. De pil komt in een strip met daarin 28 anticonceptiepillen, waarvan elke pil 75 mcg bevat. Bij de Cerazette pil is geen stopweek wat bij andere anticonceptiepillen vaak wel het geval is...
In nederland sinds: 
2000
Progestageen: 
75mcg
Soort pil: 
Minipil
Cerazette (Producent: N.V. Organon)
♥ Laat google weten dat "Cerazette" een interesante pagina is!