Gebruik van de pil

U bent hier

Afhankelijk van welke pil je slikt zijn hier beschrijvingen van het gebruik van de pil.

De pil, éénfase-pilBij de éénfasepil gebruik je de pil doorgaans door iedere dag één anticonceptiepil in te nemen en dat drie weken lang. Daarna volgt een stopweek. Dit is een week (7 dagen) waarin je de pil niet inneemt. Daarna begin je weer met drie weken van het innemen van de pil en zo ga je steeds verder.

In je stopweek treed er een bloeding op, de onttrekkingbloeding. De bloeding is vaak kort en aanzienlijk minder heftig dan tijdens de (normale) menstruatie.

De pil, meerfase-pilBij de nieuwe (meerfasige-pil ) anticonceptiepil slik je dagelijks een pil en is er geen stopweek meer. Dit is ideaal omdat je in het ritme kan blijven van het slikken van de pil, met een stopweek is er namelijk de mogelijkheid dat je uit het ritme raakt van het slikken van de pil en deze dus na de stopweek zou kunnen vergeten. Dat kan dus bij de nieuwe anticonceptiepil niet. In de strip van de nieuwe anticonceptiepil zitten 24 of 26 pillen waarvan 4 of 2 pillen placebo's zijn (nep pillen).

Net als bij de tweefasen- en driefasenpillen moet je de nieuwe anticonceptiepil innemen in een vaste volgorde. Gebruik hiervoor de instructies op de strip van de pil. Met al de anticonceptiepillen wordt de vrouwelijke cyclus van 28 dagen nagestreefd.

Op de bijslijter van de pil kun je altijd nog meer informatie vinden.

♥ Laat google weten dat "Gebruik van de pil" een interesante pagina is!