Soorten van de pil

U bent hier

De pil bestaat uit verschillende soorten. Het verschil in de soorten anticonceptiepil zit in het aantal hormonen en in de verhouding van de hormonen. Niet elke strip van de pil bevat dus ook dezelfde pillen. Dit verschil in de pil wordt uitgedrukt in fasen, tegenwoordig zijn er 4-fasen.

Eénfase-pil

De pil, éénfase-pil De pil als éénfase-pil bestaat uit een gelijke dosis van de hormonen oestrogeen en progestageen. De éénfase-pil heeft in alle strips een zelfde pil waardoor het niet uitmaakt in welke volgorde je een pil neemt. De pil als éénfase-pil wordt het meest voorgeschreven.

Tweefasen- en driefasen-pil

De pil, gekleurd, meerdere fasen De pillen in deze fasen bevat ook de hormonen oestrogeen en progestageen, alleen niet in een gelijke dosis. De pillen in een strip hebben verschillende kleuren en moeten ook in een vaste volgorde ingenomen worden. Bij de tweefasen-pil zijn de pillen in de eerste en tweede helft verschillend van samenstelling in hormonen. De driefasen-pil zijn nog meer verschillend van elkaar.

Vierfasen-pil

De nieuwste vorm van de pil is de vierfasen-pil. De bedoeling van deze anticonceptiepil is dat deze het hormonale patroon, de cyclus, van het vrouwelijk lichaam volgt. De verhouding en samenstelling in de hormonen verandert bij deze anticonceptiepil 4 keer.

Minipil

De pil als minipilTen slotte is er de minipil deze bevat uitsluitend een kleine dosis progestageen.

♥ Laat google weten dat "Soorten van de pil" een interesante pagina is!

Reacties

De pil die je nu hebt, verloopt deze via de zorgverzekeraar? Misschien kun je wat meer informatie geven?